Private lease

Door Nadir

Private leasing staat eigenlijk nog relatief in de kinderschoenen. Als je Wikipedia erop natrekt, lees je dat het is ontstaan in de jaren ’80. Dat is nog geen veertig jaar geleden.  Daarnaast is er pas sinds 2016 een keurmerk dat erop toekijkt dat jij als consument niet in het ootje wordt genomen. Dat zou natuurlijk vervelend zijn.

Private lease

Private lease is heb en past goed bij de maatschappij van tegenwoordig. We willen minder kopen en ook beter zijn voor het milieu en private lease sluit daar toch wel bij aan.

Private lease heeft grote voordelen, waaronder het hebben van een vaste last. Je zal met private lease nooit voor onaangename verrassingen komen te staan. Je betaalt een vast bedrag per maand en dat verandert niet. Daarnaast ben je in een klap af van alle rompslomp eromheen. Je bent niet meer verantwoordelijk voor het betalen van de wegenbelasting, het afsluiten van een verzekering of het betalen van eventuele reparaties. Private lease heeft dat allemaal inbegrepen. Wel moet je zeker weten dat je genoeg kilometers maakt. Private lease gaat uit van een vast aantal kilometers en het zou jammer zijn wanneer je daar fors onder zit. Ook is het grote nadeel dat je het contract af moet maken. Je kan natuurlijk wel eerder stoppen, maar aan contractbreuk hangt een flink prijskaartje.

Private leaseOok de telefoonindustrie heeft private lease uitgeprobeerd. Telfort was daarin een van de eerste. In plaats van de telefoon af te kopen, leaste je dat ding. Bij de meeste mensen werkte private lease bij telefoons niet. Een telefoon kopen gaat nog wel van je spaarrekening af, bij een auto kopen is dat echter een ander verhaal.

Wil je van private lease gebruikmaken, laat je dan goed inlichten. Er zijn verschillende mogelijkheden en er is een grote zee aan aanbieders. Let op, zorg ervoor dat je weet wat je aan de haak slaat. Niet iedere private lease aanbieder is even voordelig. Vind je het lastig om een goede rekensom te maken, laat dat dan iemand anders voor je doen.